Vectra Cognito a Gartner Magic Quadrantban

Vectra: vízionárius belépő a Gartner behatolás detektáló rendszerekről szóló jelentésében

Gartner legújabb jelentésében sikeresen debütált a Vectra, ami öt éve az egyetlen új vízionárius gyártó az IDPS megoldások között. Bár a megoldás nem hagyományos értelemben vett IDS/IPS, a Gartner rendkívül pozitívan véleményezi a Vectra újításait:

Gartner Magic Quadrant Vectra“A Vectra innovatív megközelítése közvetlen megoldást jelent a biztonsági üzemeltetés kulcsfontosságú kérdéseire.”

A Gartner szerint ráadásul a Vectra “kiválóan képes számos biztonsági riasztás egyetlen incidensben történő összegzésére, és a kapcsolódó tevékenységek sorrendjének vizsgálatára”.

Ezen felül a “Vectra algoritmusai ritkán szorulnak frissítésre, kevés vagy szinte semmilyen végfelhasználói finomhagolásra, mivel fejlett analitikai eljárásokon alapulnak.”

A Gartner szerint a független IDPS megoldások alkalmazásának létjogosultsága, hogy a behatolás és fenyegetések észleléséhez a hagyományos adatbázis-, szabály- és szignatúra-alapú megoldások helyett a támadási viselkedésre tudnak fókuszálni, és olyan fenyegetéseket észlelnek, amelyek más IDPS megoldásokat könnyen megkerülnek.

Továbbá az IDPS fejlődésével 2020 év végére a jelenlegi kevesebb mint 10% helyett az IDPS megoldások 60%-a fog olyan analitikai módszereket használni, mint a gépi tanulás és a felhasználói viselkedéselemzés.

Még mindig a Snort jelenti az IDS-t? Ismerje meg a Vectrát és tudja meg hogyan üti ki a hagyományos behatolásdetektáló megoldásokat!

Forrás: info.vectra.ai