Dtex Systems

Dtex Systems

7 OK, MIÉRT ÉRDEMES LECSERÉLNI A DLP MEGOLDÁSOKAT

Dtex Systems cikkéből kiderül, hogy míg a vállalatok dollármilliárdokat költenek a különböző DLP technológiákra, az alternatív végpont monitorozó és viselkedés elemző megoldások sokkal hatékonyabb védelmet nyújthatnának.

De mi a 7 fő probléma a DLP megoldásokkal?

  1. A DLP megoldások nem nyújtanak teljes láthatóságot, így nem tudhatjuk valójában mi történik, és mi jelent igazi fenyegetést a hálózatra.
  2. A DLP szabályok bonyolultak, a túlzottan leegyszerűsített, mindenkire kiterjedő szabályozások pedig rugalmatlanok és ezért használhatatlanok.
  3. A DLP megoldások leterhelik a számítógépeket és a hálózatot.
  4. A DLP megoldások tisztességtelenül korlátozzák azokat a munkavállalókat is, akik nem mutatnak semmiféle gyanús viselkedést.
  5. A DLP megoldások hibázhatnak, ha például nincsenek jól konfigurálva vagy ha néhány felhasználónál nincsenek telepítve.
  6. A DLP megoldások a személyes és bizalmas adatokhoz is hozzáférnek, megsértve így a magánszférát.
  7. A DLP megoldások számos hiányossággal rendelkeznek: nem képesek lépést tartani a BYOD és a különböző felhő megoldások terjedésével.

A végpont monitorozó és viselkedés elemző rendszerek teljesen új megközelítést nyújtanak ezekre a problémákra. További részletekért olvassa el a teljes cikket!