F-Secure DataGuard

A PREMIUM előfizetésekkel elérhető további védelmi funkció magába foglalja az F-Secure DataGuard megoldását, amely lehetővé teszi a kritikus felhasználói adatok felügyeletét a nem várt beavatkozások ellen, az olyan viselkedéseknél, amik jellemzően a zsaroló programokhoz kapcsolódnak.

f-secure-PSB

Az F-Secure DataGuard a kiválasztott, magas kockázatú és értékkritikus mappákat fejlett felügyeletnek és további észlelési logikának veti alá. Ez jelentősen megerősíti őket a zsarolóprogramok ellen, és megakadályozza, hogy a rosszindulatú és ismeretlen alkalmazások megsemmisítsék vagy megváltoztassák az általuk tárolt adatokat. A magas kockázatú és értékkritikus mappák közé tartoznak például a Letöltések mappa (webes letöltések), a dokumentummappák, a temp fájlok (e-mail mellékletek) és az adattárak.

A funkció kiegészítő észlelési logikája jelentősen növeli a felismerési pontosságot és az intenzitást a zsarolóprogramok és titkosítási folyamataik ellen. Az adathozzáférési modul biztosítja, hogy az ezekben a mappákban lévő adatokat ne semmisítsék meg, ne manipulálják, illetve ne titkosíthassák rosszindulatú vagy ismeretlen alkalmazások, például zsarolóprogramok. Az adathozzáférési modul egyéb előnyei mellett lehetővé teszi az adatok helyreállítását egy sikeres zsarolóprogram-támadás esetén, mivel az nem képes titkosítani az ezekben a mappákban található adatokat.